Pályázati hírfolyam

Pályázat turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére!
A pályázat részletei

Hamarosan induló képzéseink!
Őstermelőknek 100% visszatérítés!

Részletek

Hírlevél feliratkozás

Belépés / Regisztráció

Előminősítés

 Díjmentesen, rövid határidővel előminősítjük pályázati ötletét, elképzelését:
- Megmondjuk, hogy szervezete pályázóképes-e.
- Megnézzük, hogy az ötlet pályázatképes-e.
- Ha nem, akkor tanácsadással segítünk abban, hogy min változtasson, hogy pályázhasson.

Részletek

A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatása – TÁMOP-2.4.5-12/3-4

Közép-magyarországi régió: TÁMOP-2.4.5-12/4

Konvergencia régiók: TÁMOP-2.4.5-12/3

A TÁMOP-2.4.5-12/3-4 uniós pályázat célja:

Olyan helyi szintű, innovatív tartalmú, kísérleti projektek megvalósítása, amelyek az intézmények együttműködésének javításán, működésük racionalizálásán és a helyi igényeknek való jobb megfeleltetésén, valamint a nyitvatartási és ügyintézési idők és a szolgáltatások rugalmasabbá tételén keresztül hozzájárulnak a munka és a magánélet összeegyeztetésének megkönnyítéséhez, a „kényszerű” szabadságon vagy munkahelyről távol töltött órák számának csökkentéséhez. A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatása az Új Széchenyi Terv kiemelt célja az uniós irányelveknek megfelelően.

Részcélok:

Rugalmasabb szolgáltatások kialakítása a munka és a magánélet eredményesebb összehangolása érdekében.
Emberközeli, az igényeknek jobban megfelelő nyitvatartási és ügyintézési idők kialakítása a munka és a magánélet eredményesebb összehangolása érdekében.
A településen (vagy településrészen) élő lakosság és az ott működő meghatározó intézmények közötti párbeszéd elősegítése a munka és a magánélet összehangolását segítő kérdésekben.

A TÁMOP-2.4.5-12/3-4 uniós pályázatokon indulhatnak:

A helyi működés kulcsfontosságú szereplői, az önkormányzat és intézményei, továbbá a helyi közösségben érdekelt, a közösségi célokért tenni tudó és tenni akaró vállalkozások és non-profit szervezetek pályázhatnak:

Főpályázóként költségvetési szervek, költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek és gesztorönkormányzatok (KSH 321, 326, 327, 951)

Konzorciumi tagokként az alábbi szervezetek is pályázhatnak:

Költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek
Nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezet
Vállalkozások (jogi személyiséggel rendelkező és nem rendelkező vállalkozások)

Támogatható tevékenységek köre:

Helyi szövetségek kialakítása/kötése/támogatása; intézményesített párbeszéd kialakítása és facilitálása a munka és a magánélet összehangolásában érdekelt szervezetek/ személyek között (egymásra találás segítése)
A helyi szociális infrastruktúra működésének összehangolása és az intézmények közötti együttműködés megerősítése helyi szinten, elősegítve a nők munkaerő-piaci részvételét, valamint új munkahelyeket teremtve
Helyi együttműködések kialakítása és megerősítése gyermekek és gondozásra szorulók munkaidő alatti ellátásával és felügyeletével, az együttműködések új formáinak kialakításával; nyári gyermekelhelyezés biztosítása, délutáni és kora esti felügyelet, a munka melletti tanulás lehetőségének biztosítása
Új típusú munkakörök kidolgozása (pl. oktatási asszisztens, tanárt segítő munkatárs, iskolai előkészítő nevelés, szabadidős tevékenységet vezető munkatárs, gyerekek játszóházi vezetője, zene- és sportoktatás, korai nevelés és ezek kombinációi)
Nyitvatartási- és ügyintézési idők racionalizálása, várakozási idők csökkentése - a munkavállalók igényeit figyelembe vevő intézményi nyitva tartás (polgármesteri hivatal, óvoda, iskola, egészségügy, közösségi ház)
Felhasználóbarát szolgáltatásnyújtás kialakítása, szolgáltatások igénybevételének racionalizálása – a családosok, munkavállalók igényeit figyelembe vevő szolgáltatásfejlesztés: előzetes bejelentkezés lehetőségének biztosítása, kereskedelmi egységek nyitva tartása, házhozszállítás, rendezvények idején gyermekfelügyelet, alkalmi jellegű gyermekfelügyelet
A munka és a magánélet összehangolását segítő lakossági általános informálás (pl. időgazdálkodás témakörben) előadások, kiadványok segítségével
Család-, felhasználóbarát hivatalok/intézmények kialakítása: pelenkázó, „gyerekváró”, babakocsi-parkoló/tároló, kulturált váró kialakítása
Felhasználóbarát települési környezet fejlesztése: babakocsis közlekedési lehetőség javítása [~akadálymentesítés]; gyermekek iskolába, óvodába jutásának biztosítása pl. iskolabusszal; közlekedésszervezés pl. sebességkorlátozás/forgalomirányítás a gyermekek által gyakran használt útvonalon és időben; családos parkolók kialakítása
Közlekedés összehangolása a munkaidővel/tanulással, az intézmények nyitva tartásával: alternatív közlekedési lehetőségek feltárása/bevonása (pl. ún. ÚMVP-s kisbuszok, falubuszok igénybevétele, iránybusz szolgáltatás támogatása); a különféle közlekedési cégek által üzemeltetett járatok összehangolása, átszállások megszervezése (Volán-MÁV csatlakozások, eltérő helyszínen levő pályaudvar/megálló esetén helyi közlekedési kapcsolat összehangolása)

Kapcsolódó tevékenységek:

kommunikációs tevékenység
projekt céljaihoz, a végrehajtásához kapcsolódó szolgáltatás (jogi, pénzügyi, mérnöki, szakértői)
közbeszerzés

Támogatás mértéke: 100%

Előleg: 25%

Támogatás összege: 10 – 50 millió Ft